Mutual recognition of national regulations in the EC. - Michaelis, J.
Interpretácia princípu vzájomného uznávania národných predpisov v ES vyúsťuje často do ťažkostí a diskriminačných situácií. Rozoberajú sa konkrétne prípady nezrovnalostí a legislatívnych medzier pri dovoze výrobkov, bankových službách a poisťovníctve. Snahy Komisie ES o minimálnu harmonizáciu noriem.