Povyšit' material'nuju otvetstvennost'. - Aleksejenko, M.M
Príčiny nízkej efektívnosti existujúceho systému hmotnej zodpovednosti. Príčiny vzniku strát. Dôraz na zvýšenie hmotnej zodpovednosti v oblasti zmluvných vzťahov. Možnosti zavedenia princípu úplnej náhrady strát. Sankcie a využívanie finančných prostriedkov z nich plynúcich. Väzba medzi zodpovednosťou podniku a systémom hmotného pobádania jeho pracovníkov. Brzdy realizácie princípu vzájomnej hmotnej zodpovednosti.