Nad novelou hospodářského zákoníku. - Marek, K.
Spoločenské a ekonomické zdôvodnenie nevyhnutnosti tvorby novej legislatívy v ČSFR. Podstata úpravy podnikateľských vzťahov. Vymedzenie pojmov "organizácia" a "podnikateľská činnosť". Princíp samostatnosti subjektov podnikateľskej činnosti a ich ochrana. Úprava kontraktačnej povinnosti, vkladových a úverových vzťahov.