Nové právní formy společnosti. 2. - Žáček, Vladimír
Jednou z foriem spoločnosti je tichá spoločnosť, ktorá je vymedzená hospodárskym zákonníkom. Tichá spoločnosť ručí len do výšky svojho vkladu. Konzorcium je združenie právnych a fyzických subjektov, ktoré nemá právnu subjektivitu. Spoločný podnik vzniká ako nová organizácia zmluvou medzi právnickými osobami a má právnu subjektivitu.