Gosudarstvennoje regulirovanije dejatel'nosti strachovych kompanij v Velikobritanii. - Motylev, A.L
Poistenie ako sústava ekonomických vzťahov v podmienkach kapitalizmu (sústava štátneho sociálneho poistenia a poisťovací trh). Špecifiká poisťovacieho trhu, nástroje štátnej regulácie. Charakteristika poisťovacieho trhu V. Británie a princípy jeho riadenia. Povolenia na uskutočnenie poisťovacích operácií. Kontrola v štádiu uskutočňovania poisťovacích operácií. Sankcie voči poisťovacím spoločnostiam.