Navstreču rynočnoj ekonomike. Po materialam "kruglogo stola" na Vysšich ekonomičeskich kursach.
Úlohy v prekonávaní technokratických tendencií v riadení a obchode. Materiálno-technická základňa vysokých škôl. Príprava kádrov v oblasti managementu, marketingu, medzinárodného práva a komerčnej činnosti v ekonomických kurzoch, poriadaných pri Akadémii národného hospodárstva, Akadémii zahraničného obchodu a i.