<La> gestion de la qualité de l`eau par les Agences de bassin. Une tentative d`évaluation empirique. - Malfait, J.-J
Analýza kvality vodných zdrojov, ktoré sú dôležitou súčasťou výrobného procesu. Konfrontácia praxe a teórie v činnosti Spoločností pre ochranu vôd. Vzťahy medzi ekonomickými záujmami podnikov a záujmami celospoločenskými. Diferencované a nediferencované štátne finančné dotácie. Empirický odhad ekonomických dôsledkov stúpajúcej devastácie vôd.