Marktwirtschaft und Umweltschutz. - Ahrends, Klaus
Stav životného prostredia patrí ku krízovým javom v NDR. Potreba regulácie ochrany ekológie v súvislosti s trhovými podmienkami patria do úloh štátu. Absencia reálnej hodnoty pôdy pri zavedení trhu pôdy. Potreba pokutovania znečisťovateľov životného prostredia.