composite model for deterministic and stochastic trends. - Kang, H.
Zložený model potrebný vtedy, keď časový rad obsahuje ako deterministický, tak stochastický trend, je osobitným prípadom analýzy prenosovej funkcie. Prenosová funkcia s premennými s lineárnym alebo kvadratickým trendom ako vstupnými údajmi, sa dá použiť na predpoveď nestacionárnych časových radov s trendami. Rozbor predpovedí 14 makroekonomických radov USA dokladá uplatnenie modelov s prenosovou funkciou.