<An> MSE statistic for comparing forecast accurracy across series. - Thompson, P.A
Stredne kvadratická odchýlka sa väčšinou považuje pre jeden časový rad za užitočný štatistický nástroj na porovnávanie presnosti predpovedí pri kvadratickej strate. Návrh spôsobu na využitie štatistiky z tejto odchýlky pri súbore veľkého počtu radov.