Mechanizace ve vztahu k nákladům na zemědělskou výrobu. - Berdych, V.
Dlhodobé tendencie poklesu efektívnosti využitia mechanizácie v poľnohospodárstve. Zdvojnásobenie vybavenia poľnohospodárskymi strojmi a zariadením za každých desať rokov. Stanovenie optimálneho stavu strojov s ohľadom na štruktúru výroby v daných klimatických a pôdnych podmienkach.