Nároky na řídící pracovníky vrcholového řízení podniku při intenzifikaci ekonomiky.
Vplyv samosprávneho systému riadenia na podmienky riadiacej práce. Intenzifikácia ekonomiky a zmeny v nárokoch na riadiacich pracovníkov. Požiadavky na výber a prípravu vrcholových riadiacich pracovníkov. Využitie disponibilného ľudského potenciálu v podnikoch. Koncepčné riadenie. Práca s informáciami. Stimulácia a vedenie ľudí.