Zur Rolle von Klein- und Mittelbetrieben in hochentwickelten Industrieländern im Vergleich zur DDR-Industrie. - Kuciak, G.
S prechodom k hospodárskej reforme sa stali malé a stredné podniky NDR stredobodom pozornosti. Vo svete zabezpečujú fungovanie trhového hospodárstva predovšetkým malé a stredné podniky aj napriek sústavným tendenciám ku koncentrácii. Väčšia flexibilnosť pri zmenách výrobného programu, zhodnotenie inovácií, posilnenie vertikálnej deľby práce.