Transformace státního podniku na akciovou společnost. - Klusoň, Václav
Prednosti účastinnej formy podnikania pri prevádzaní štátneho vlastníctva na efektívne formy. Skúmanie spôsobov transformácie dnešných štátnych podnikov na účastinné spoločnosti v rámci celkovej rekonštrukcie vlastníckych vzťahov. Zameranie pozornosti na dva varianty transformácie: na formálnu premenu štátnych podnikov na účastinné spoločnosti - kedy až v druhom kroku dochádza ku zmene vlastníctva a na založenie pravej účastinnej spoločnosti s okamžitou zmenou vlastníctva.