Understanding variation. - Nolan, T.W
Bežné a špeciálne príčiny variácie procesov a systémov z hľadiska manažera. Regulačné diagramy charakterizujúce stabilitu procesov. Príklady charakteristických variácií procesu z hľadiska jeho prevádzky, riadenia systému a dohľadu (presnosť evidencie zásob, variácie oproti plánovaným nákladom na modernizáciu výroby, dohľad nad predavačmi výrobkov v teréne). Variácie v procese zlepšovania akosti v podniku.