Neues und Innovation. - Haustein, H.D
Úloha nového ako filozofického pojmu v modernej evolučnej teórii. Tri štádiá genézy nového: seminácia, germinácia a inovácia. Budúci potenciál inovácie obsahuje nebezpečnú kolapsovú komponentu, ktorá vyžaduje novú vedecko-technickú orientáciu inovácie.