Turning computers into experts. - Braun, R.J
Expertné systémy ako počítačové programy simulujúce chovanie ľudských expertov. Vývoj systémov a ich uplatnenie v riadení akosti. Popisuje sa systém IBM nazvaný diagnostický expert pre konečnú skúšku (DEFT). Jeho cieľom bolo zvýšenie produktivity, došlo však aj k výraznému zlepšeniu akosti produkcie. Základné údaje o ďalších systémoch v oblasti akosti - FAITH, FIS, FALCON.