Economic performance, voting, and political support: a unified approach - Chappel, H.W., Jr
Spoločný odhad funkcie prezidentskej voľby a funkcie relatívneho podielu prezidentových zástancov, vychádzajúci z údajov, získaných v USA od roku 1945. Vplyv rastu národného dôchodku a vplyv inflácie na počet hlasov voličov i na počet tých, ktorí v dotazníku vyjadrili svoj súhlas s prezidentom. Respondenti dotazníkov reagujú citlivejšie na infláciu ako voliči v parlamente.