Ekonomičeskije interesy i obnovlenije socializma. - Slepakov, S.
Uplatnenie ekonomických metód riadenia znamená prechod k riadeniu záujmov a prostredníctvom záujmov. Ekonomické záujmy sú hybnou silou, stimulujú subjekt ekonomických vzťahov k fungovaniu v reprodukčnom procese. Vyjasňovanie podstaty ekonomických záujmov vychádzajúc zo základného cieľa činnosti každého subjektu ekonomiky. Rozbor deformácie využívania ekonomických záujmov v byrokraticko-prikazovacom systéme a náčrt ciest nápravy.