Asymetrische Information. - Spremann, K.
Tri základné typy asymetrickej informácie: nestálosť kvality, holdup, morálny hazard. Exogénne riziko a neistota v správaní sa partnera. Spájanie základných typov asymetrickej informácie s kooperačnými formami, ktoré zmierňujú ich negatívny dopad: samovýber a signalizácia, dlhodobé zmluvy a vertikálna integrácia, podiel na výsledku.