Poverty and prosperity: a lonqitudinal study of wealth accumulation, 1850-1860. - Steckel, R.H
Údaje o distribúcii a pohybe bohatstva vzorky asi 1600 domácností v rokoch 1850 a 1860. Výsledky rozsiahleho súboru analýz a komparácií. Ukazuje sa, že bohatšie domácnosti boli mobilnejšie ako chudobné.