Srednjaja prodolžitel'nost' žizni - važnejšij obobščajuščij pokazatel'. - Šilejka, A.
Zdôvodnenie používania priemernej dĺžky života ako ukazovateľa životnej úrovne. Prednosti tohto ukazovateľa. Vývoj priemerného veku obyvateľstva v ZSSR od r. 1926. Rozdiely v priemernej dĺžke života medzi rôznymi skupinami obyvateľstva. Činitele ovplyvňujúce priemerný vek. Cesty jeho predĺženia.