Referat učebnika P. Samuel'sona i V. Nordchausa "Ekonomiks".
Kapitola 32. Ekonomická úloha štátu: spoločenská voľba a vedľajšie efekty ekonomickej činnosti. Kapitola 33. Ekonomická úloha štátu: náklady a dane. kapitola 34. Nemajetnosť, rovnosť a efektívnosť.