Keynesiánska makroekonomie. - Izák, Vratislav
Keynesiánska makroekonomická teória sa sústreďuje na problém efektívneho dopytu. Výklad efektívneho dopytu - spotrebného i investičného. Rozbor modelu dôchodok - výdavky, ktorý demonštruje problémy vytvárania rovnováhy medzi agregátnym dopytom a ponukou. Analýza trhu peňazí, cenných papierov a kapitálu a konštrukcia tzv. kriviek LM a IS a keynesiánskeho makroekonomického modelu vcelku.