Význam J.A. Schumpetera jako ekonóma 20. století. - Hanusch, H.
Schumpeterov význam pre súčasný čs. ekonomický výskum, pre ekonomický život a hospodársku politiku spočíva v jeho teórii hospodárskeho rozvoja trhových ekonomík. Zhodnotenie základných prvkov Schumpeterovej teórie ekonomického rozvoja a zdôvodnenie renesancie Schumpeterovho prístupu v súčasnosti. Niektoré dôsledky Schumpeterovej teórie ekonomického rozvoja pre hospodársku politiku.