Anforderungen aus der Durchsetzung des Leistungsprinzips an die Gestaltung von Leistungskennzahlen bei der automatisierten Arbeitsprozessen. - Schulz, D.
Automatizácia stavia nové požiadavky na prácu s výkonovými ukazovateľmi. Zlepšenie vzťahu medzi človekom a strojom, zvýšené požiadavky na kolektívnosť vyžadujú nové kvalitatívne stimulovanie výkonov, ktoré má obsiahnuť celkový obsah práce. K tomu je potrebný systém hodnotenia výkonov, ktoré spája navzájom klasifikáciu práce, ukazovatele výkonov a systém prémiovania.