Souvislost vývoje průměrných mezd a vybraných makroekonomických veličin. - Šimonovská, D.
Vymedzenie a kvantifikácia faktorov priemernej mzdy z makroekonomického hľadiska. Sledovanie vývoja relácie priemernej mzdy a spoločenskej produktivity práce v r. 1955-1988. Analýza vývoja priemerných miezd a životných nákladov a vzniku negatívnych javov a disproporcií.