Az emberi eröforrás és a magyar gazdasági-kibontakozás. - Trethon, F.
Politika zamestnanosti v tzv. socialistických krajinách po skončení II. svetovej vojny. Rastúci význam ľudských zdrojov. Posúdenie zásady plnej zamestnanosti a práva na prácu. Zdôraznenie sociálnych faktorov pri súčasnom zanedbaní otázok kvalifikácie a pracovnej kultúry.