Classical, Keynesian and mismatch unemployment in Italy. - Padoa Schioppa, F.
Taliansky model nezamestnanosti v rámci koordinácie jej výskumu v západoeurópskych krajinách založený na prieskume zamestnanosti. Základné rysy a charakteristika modelu. Použitie tradičného makroekonomického modelu pre empirický odhad modelu a jeho predpokladané výsledky. Ekonomické dôsledky nezamestnanosti v Taliansku.