Nežijeme pouze přítomnosti. Kvalifikace v podmínkach trhu. - Viceník, P.
V etape prechodu na trhové hospodárstvo je potrebné zabezpečiť väzbu medzi vzdelávaním a požiadavkami praxe. Ignorovanie novo vznikajúcich nárokov na povolania by mohlo viesť ku vzniku veľkých komplikácií. Pri tvorbe kvalifikácie pracovníkov budú zohrávať významnú úlohu aj podniky. Náčrt problémov spolupráce školských orgánov a podnikov pri riešení otázok kvalifikácie.