Vorbeugender Katastrophenschutz als Bestandteil der Raum- und Regionalplanung. - Dombrowsky, W.R
Nové spoločenské vzťahy v plánovaní a usporiadaní v súvislosti s katastrofickými udalosťami (Černobyľ, Seveso, Bhopal ap.). Celkový rizikový potenciál vyplývajúci z rastu rizikových výrob. Synergetické efekty strát plynúce zo spolupôsobenia látkových a energetických komponentov. Rizikové faktory a spoločenská forma organizácie. Jednotlivé formy súčasnej ochrany pred katastrófami.