Zarys komercjalizacji przedsiebiorstw panstwowych. - Wasilewski, L.
Po vysvetlení pojmu komercializácia autor skúma podľa poľských skúseností, čo všetko treba riešiť, aby sa poľský hospodársky systém priblížil k trhovému hospodárstvu. Kľúč ku komercializácii štátnych podnikov nemusí byť v nich samých. Vedúci podnikov, aj keď sú kvalifikovaní, môžu natrafiť na nemožnosť nájsť racionálne riešenia v štruktúre organizácie a riadenia podnikov podrobených procedúre ich ozdravenia.