Zákon o zemědělském družstevnictví. - Karfík, Z.
Podstatné črty nového zákona o poľnohospodárskom družstevníctve, ktorý nadobúdal účinnosť dňom 15. mája 1990. Odstránenie akýchkoľvek administratívnych zásahov do hospodárenia poľnohospodárskych družstiev. Zvýraznenie postavenia stanov, platnosť všeobecných právnych predpisov na úseku finančného hospodárenia.