Diagnostika deficita: znakomstvo s mirovym opytom. O knige J. Kornaia "Deficit". - Semenov, G.
J. Kornai sa v práci "Deficit" zaoberá problémami príčin a foriem deficitu a fungovania ekonomiky v podmienkach deficitu. Práca pozostáva z dvoch častí - v prvej sa skúma deficit v ekonomických systémoch bez "činnosti" cien, v druhej sa analyzuje deficit a formy prispôsobovania podnikov z cenových pozícií v tradičných i postreformných socialistických ekonomikách. Dochádza k záveru, že príčiny chronického deficitu spočívajú v inštitucionálnych podmienkach.