Rozpočty na rok 1991: Transformační, restriktivní, nebo sociální? - Oswald, E.
Rozpočty určujú mieru slobody budúceho ekonomického pohybu a vytvárajú základňu pre jednotlivé reformné kroky. V ČSFR jestvujú tri samostatné rozpočty. Jednotiace prvky rozpočtov. Reštriktívny charakter rozpočtov. Objem, štruktúra príjmov a výdavkov federálneho rozpočtu. Exogenné činitele vytvárajúce rizikovosť rozpočtov. Rozpočty ako nástroj tlmenia sociálnych dopadov inflácie a nezamestnanosti.