<Die> Abgabenordnung der DDR. - Roch, B.
So vstúpením zákona o odvodoch do platnosti od 1.7.1990 zavádzajú sa na území NDR nové druhy daní: spotrebiteľské dane a dane z nadhodnoty. Poriadok odvodov riadi ako všeobecné daňové právo postup pri určovaní a rušení daní všetkých druhov: zo mzdy, zo zisku, z príjmov občanov, z obratu, majetkové, podnikové a pod.