<Die> Einfuhrumsatzsteuer - Bestandteil des Mehrwertsteuersystems. - Roehner, U.
Od 1. júla v platnosti zákon o dani z obratu v NDR. Daňou z obratu v NDR zdania všetky obraty v každej fáze reprodukčného procesu od základných stupňov, cez obchod až po služby. Pre zabezpečenie rovnakých podmienok pri domácich a zahraničných tovaroch sa zavádzajú rovnaké dane. Podľa dohody medzi členskými krajinami Európskych spoločenstiev budú vybrané tovary oslobodené od daní.