Musterentwurf zum Kommunalabgabegesetz.
Na základe zákona o samospráve obcí a miest sa vypracoval vzorový návrh zákona o komunálnych odvodoch, ktorý popri všeobecných predpisoch o právnom základe komunálnych odvodov určuje aj jednotlivé druhy odvodov: dane, poplatky, správne poplatky, príspevky a pod. Vzorový návrh je vypracovaný na základe zákonov platných v SRN.