Chozrasčet i ekonomija sredstv proizvodstva. - Michejev, D.
V dôsledku zoštátnenia výrobných prostriedkov sa v ZSSR pracujúci nestali reálnymi hospodármi a chozrasčot sa premenil len na metódu administratívneho plánového vedenia hospodárstva. Skúmanie toho, za akých podmienok sa chozrasčot (t.j. hospodárska úspornosť) stane skutočným nástrojom hospodárneho využívania prostriedkov, úspornosti a rozumnej ekonómie nákladov a ako sa pracujúci premení na reálneho hospodára.