Seznamte se: Čs. bankovnictví. - Ducháček, J.
Dôsledky dlhoročného podceňovania peňažných a menových vzťahov a funkcie obchodných bánk a sporiteľní ako aj odtrhnutosti čs. bankovníctva od vývoja bankovníctva vo svete. Vytvorenie základov pre rozvoj štandardnej dvojstupňovej bankovej sústavy. Charakteristika funkcií jednotlivých bánk, ktoré v poslednej dobe v ČSFR vznikli.