Technical scale, and allocative efficiencies in U.S. banking: an empirical investigation.
Metóda neparametrickej hranice sa využíva na výpočet viacerých druhov efektívnosti pre systém 322 nezávislých bánk. Analýza konkrétnych údajov za rok 1986 ukazuje na nízku úroveň celkovej efektívnosti. Analýza zdrojov neefektívnosti.