Jak jsme nespořili, ale utráceli... - Lacinová, J.
V r. 1990 poklesli prírastky úsporných vkladov o 3 mld. Kčs, peňažná hotovosť v rukách obyvateľstva sa zvýšila o 6 mld. Kčs. Viac ako 60 perc. peňažných príjmov sa realizovalo na trhu. Maloobchodný obrat sa zvýšil o 8,2 perc. Analýza vývoja a štruktúry maloobchodného obratu za roky 1989 a 1990. Štrukturálna nerovnováha na vnútornom trhu sa prehĺbila, nespokojnosť verejnosti so zásobovaním a cenovým vývojom vzrástla.