Savings behavior of private households in the United States and West Germany. - Kauffmann, B.
Nižšia úroveň sporenia v domácnostiach USA v období 1973-1987, ako v SRN. Odlišnosti vo vekovej štruktúre obyvateľstva a podielu zárobkovo činných žien v týchto krajinách ako príčiny rozdielov. Odlišnosti v daniach a opatreniach na podporu úspor, resp. spotreby (prémie za sporenie, pružnosť v úrokovej a úverovej politike). Rozdiely vo finančnom trhu a vývoji kurzov akcií.