Den'gi, kredit, banki. - Šabanova, N.N
Ekonomické zdroje inflácie. Oblasti prejavovania inflácie a negatívne znaky, tohto procesu. Príčiny inflácie. Faktory dezorganizácie peňažného obehu. Metódy pôsobenia ústrednej banky na úverovú emisiu a činnosť komerčných bánk. Základné etapy prestavby úverovej sústavy. Úlohy Štátnej banky ZSSR a špecializovaných bánk v podmienkach trhovej ekonomiky.