Monetary policy in the Community. The implications of an integrated European economic and financial area. - Larosiere, J.de
Nutnosť zavedenia medzinárodného systému založeného na reálnej koordinácii ekon. politiky a súčasné recipročné a automatické povinnosti a sankcie. Spoločné riadenie národných ekon. politík. Integrácia a koordinácia ekon. politík. Dosiaľ nedostatočná menová kooperácia v rámci ES. Posilnenie koordinácie menovej politiky a výhľady ekon. a menovej únie.