Perspektivy vnitřní směnitelnosti měny. - Daněček, J.
Hodnotenie okamžitého zavedenia vnútornej vymeniteľnosti meny pri devalvácii čs. koruny na úroveň 24 Kčs/USD a pri parite kúpnych síl v rozmedzí 5-10 Kčs/USD. Rekapitulácia pozitívnych i negatívnych dôsledkov tohto opatrenia. Nenormálny stav hlbokého rozporu medzi rovnovážnym devízovým kurzom a paritou kúpnych síl nemôže jestvovať permanentne. Náčrt možných foriem odstraňovania uvedeného rozporu.