Štruktúrna adaptácia a trh kapitálu. - Šestáková, M.
Funkcia trhu kapitálu pri alokácii finančných prostriedkov v súvislosti so štruktúrnymi zmenami. Informačná funkcia trhu kapitálu. Rozmach "súkromného rozmiesťovania účastín" (nie prostredníctvom burzy) v USA. Kontrolná funkcia trhu (kontrola manažérov a porovnávanie efektívnosti danej spoločnosti s inými firmami). Predpoklady formovania trhu kapitálu v československej ekonomike.