Centroamérica: perspektivas económicas de largo plazo. - Caballeros, R.
Podstata a dôsledky ťažkej ekonomickej, sociálnej a politickej situácie krajín Strednej Ameriky za posledných 10 rokov. Zlyhanie ekonomického modelu rastu ekonomiky. Sociálne a ekonomické dôsledky krízy. Tvorba nového štrukturálneho prispôsobenia a jeho vplyv na integráciu. Ciele nového modelu rozvoja: vyhľadávať nové zdroje, využívať genetiku a komputerizáciu, redukovať vonkajšiu závislosť, konsolidovať demokraciu, umocniť proces integrácie. Projekt dlhodobého rozvoja na 90. roky.