Do jaké Evropy vstupujeme? - Čížkovský, M.
Charakteristika troch centier svetovej ekonomiky a postavenia Európy (ES) vo svetovom hospodárstve. Odraz celosvetových súvislostí pri určovaní čs. ekonomickej stratégie. Popis monocentrickej povahy európskeho ekonomického priestoru. Nevyhnutnosť zásadnej teritoriálnej reorientácie ČSFR smerom k ES. Rozbor jednotlivých zložiek čs. teritoriálnej hospodárskej stratégie.