Economic analysis and the political economy of policy formation. - Bruno, M.
Príspevok prednesený na 4. výročnom kongrese Európskej ekon. asociácie (EEA) v septembri 1989 v Augsburgu na počesť významného ekonóma Josepha Schumpetera. Komplexné vnútorné vzťahy ekon. analýzy a proces formovania politickej formácie na príklade vývoja izraelskej ekonomiky. Dane, subvencie a transfery. Výmenný kurz a makropolitika otvorenej ekonomiky 70. rokov. Umenie udržania umiernenej inflácie. Deregulačný proces a hlavné inštitucionálne reformy.